Zakaj je Višjege delovno in socialno sodišče razveljavilo imenovanje Andreja Graha Whatmougha za generalnega direktorja RTV

Vodstvo TVS je dopustilo, da se je na njenih spretnih straneh pojavil tekst, ki eksplicitno pove, da se je Višje delovno in socialno sodišče kot tudi Vrhovno sodišče dejansko vključilo oziroma je postalo sestavni del “ene najbolj umazanij medijskih kampanj v Sloveniji” zoper samega presvetlega generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha! Ker RTV izgubljene tožbe ni posredovalo medijem, kot so prvo SIOL-u, da jo je tedanji urednik Peter Jančič objavil, pri tem pa pozabili napisati, da ni pravnomočna. Ko sem ga na to opozoril, mi je zagotovil, da bodo objavili tudi končno pravnomočno …

Andrej Grah Whatmough je vedno, ko je beseda nanesla na izgubljeno tožbo, negodoval, ker je razpisna komisna na predlog Andreja Prebila decembra 2020 v tekst razpisa zapisala pogoj pridobivanja izkušenj v trajanju 3 let, kar je potrdil tudi Programski svet. Kar je seveda idiotsko, kajti, ker so v 44. členu zahtevane »izkušnje« in se ve (to eksplicitno tudi piše v obrazložitvi sodbe), da se izkušnje pridobivajo z opravljanjem dela, ki edino lahko te izkušnje prinese, je najbolj logično, da se opredeli, koliko časa naj bi se pridobivale izkušnje. Res je, da do tedaj tega programski svet v razpisih ni opredeljeval, kar je bilo narobe. Veliko huje je, da na to pomanjkljivost, namreč ne opredeljevanjem časa pridobivanja izkušenj, ni opozoril dr. Petra Gregorčiča, ki je sestavil razpis za imenovanje »dodatnega« generalnega direktorja za sejo 28.2.2022 ter da je takšen sklep ponovno brez časa pridobivanja izkušenj programski svet sprejel.

Na veliko žalost se s tem, da bi moral imeti tri leta izkušenj, višje sodišče sploh ni ukvarjalo, ker je ugotovilo, da ni ime enega dneva izkušenj z vodenjem in organiziranjem velikih sistemov. To redno in vedno Andrej Grah Whatmough zamolči.

V prilogi najdete sodbo. Žal odgovora za prošnjo za dovoljenje revizije, ki jo je RTV naslovil na vrhovno sodišče RTV, ni objavil. Ampak morda pa dočakamo tudi to.

Leave a comment